Grelos: Pop amb grelos i Remenat de Grelos
* Remenat de grelos amb xoriço
8 ous
1 manat de grelos
150 g de xoriço sense curar
2 dents all
3 cullerades d'oli d'oliva
sal
Pebre vermell
2 llesques de pa
Rentar els grelos i retirar els més gruixuts.
Posem una olla gran amb aigua amb sal i els bullim durant 15 minuts.
Els escorrem i deixem refredar. Els apretarem perquè deixin anar tota l'aigua. (Aquesta serà molt bona per a un caldo de sopa).
Els tallem i reservem.
A continuació pelem i laminem 2 alls.
Els daurem a la paella amb oli i retirem.
A banda esmicolem el xoriço i el sofregim.
Batem els ous amb una mica de sal i posar-ho a la paella.
Remoure fins que quallin lleugerament a foc suau.
Fregir el pa tallat en triangles amb una mica d'oli i decorar amb ells els ous
remenats.
Afegim el pebre vermell i servim calent.
* Pop amb Grelos
1 kg pop gallec
1 kg Grelos
12 Patates mitjanes
Pebre vermell dolç i picant
2 dents d'all
Oli d'oliva
Sal gruixuda marina
En una cassola posem 2 litres d'aigua i quan comenci a bullir s'introdueix el pop 3 vegades. Es deixa bullir a foc fort durant 40 minuts.
Per saber el punt es punxa amb una agulla.
S'escorre, es deixa refredar i un cop fred el posem al congelador per poder-lo tallar a làmines.
En una altra cassola bullim les patates i els grelos en aigua salada.
Un cop bullides, afegim el pop laminat perquè s'escalfi.
Posem a la paella l'oli, els alls i el pebre vermell. S'afegeix al pop i hi afegim la sal gruixuda.
